Tocht 2018

de 18e MAARTEN LUTHER WANDELTOCHT is zeer succesvol verlopen!


Op zaterdag 3 november 2018 trokken in totaal achthonderdvierenvijftig enthousiaste wandelaars door de schitterende bossen van Amerongen, Elst, Overberg en Leersum. Het was die dag prachtig weer en de natuurgebieden en landgoederen langs de route lieten zich van hun mooiste kant zien. Vijf kerken in de diverse dorpen hadden voor de wandelaars hun deuren gastvrij geopend als rust- en/of controlepunt. Er kon gekozen worden voor een afstand van vijf, tien, vijftien, twintig, dertig of veertig kilometer. Ook kon worden gekozen voor een combinatieafstand van zestig kilometer voor de langeafstandswandelaars.

Voor het eerst dit jaar trokken alle wandelaars ook door de middeleeuwse tuinen van Kasteel Amerongen waar een route van ruim één kilometer was uitgezet en men kon genieten van de sier- en moestuinen en waterpartijen met pittoreske bruggen. Reeds om kwart over zes in de ochtend meldden zich al enthousiastelingen voor de afstand van zestig kilometer. Vanaf dat moment was het tot aan het tijdstip van sluiting van de start/finishlocatie een gezellige drukte bij Restaurant Het Berghuis.

Het bestuur van de Stichting Maarten Luther Wandeltocht kijkt dan ook met tevredenheid terug op een zeer geslaagde wandeldag. Veel dank is verschuldigd aan de kerken langs de route die weer gastvrij hun deuren openden voor de wandelaars. Dank ook aan het Kasteel Amerongen en het Gebruikersplatform Utrechtse Heuvelrug voor hun medewerking en ondersteuning. En natuurlijk is er veel dank voor onze vrijwilligers waardoor het evenement zo succesvol kon verlopen.

Wij kijken alvast met enthousiasme uit naar de negentiende editie van de Maarten Luther Wandeltocht op zaterdag 2 november 2019! Noteert u die datum alvast?